Kurczak w karaibskiej marynacie jerk

Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
Przygotowanie:
W mięsie kurczaka porobić głębokie, ukośne nacięcia. Piersi razem ze skrzydełkami włożyć do miski. W blenderze zmiksować składniki marynaty. Mięso nacierać szpatułką, starając się unikać bezpośredniego kontaktu z marynatą. Pierś należy natrzeć z obu stron, wciskając marynatę w uprzednio porobione nacięcia. Pierś i skrzydełka odstawić (przykryte folią) do lodówki na 24 godziny. Rozpalić grill i odczekać 40 minut do godziny, aż węgle przygasną i pokryją się warstwą popiołu. Piersi piec 25 do 30 minut, a skrzydełka 15 do 20 minut.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze