Szynka cielęca duszona w soku aroniowym, z ziemniakami smażonymi z grzybami i śmietaną

Szynka cięlca duszona w soku aroniowym zobacz Szynka cięlca duszona w soku aroniowym 2018-06-19 13:01:10
Szynka cięlca duszona w soku aroniowym
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu. Pokrój je na duże kawałki i natrzyj ziarnami wanilii.
Posól i popieprz. Mięso obsmaż na oleju i roztopionym maśle. Dodaj laski wanilii i korę cynamonu.
Do obsmażonego mięsa dodaj połówki agrestu. Wszystko zalej sokiem z aronii i duś na małym ogniu przez 30-45 minut.
Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby na cieńkie paski. Na patelni na maśle przesmaż ziemniaki. Dodaj grzyby i tymianek. Wszystko zalej smietanką i poczekaj, aż się zredukuje. Ziemniaki dopraw solą i pieprzem.
Gotowe mięso wyjmij z garnka, poczekaj chwilę, żeby odpoczęło, i pokrój na grube plastry. Podawaj z pysznymi smażonymi ziemniakami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE