Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi

Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi zobacz Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi 2018-06-19 12:28:52
Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pomidory i czosnek pokrój dość drobno. Do rozgrzanego garnka wlej oliwę i dodaj masło. Następnie wrzuć suszone pomidory i czosnek. Po ok. 3 minutach dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory oraz świeżą bazylię. Całość duś przez 30 minut na średnim ogniu. Do ostudzonych pomidorów dodaj serek mascarpone i zmiksuj wszystko na gładką masę. Dopraw solą, pieprzem oraz cynamonem.
Ser typu parmezan zetrzyj na grubej tarce. Rozgrzej patelnię i wyłóż na niej papier do pieczenia. Następnie wsyp czubatą łyżkę parmezanu i lekko spłaszcz, aby chipsy miał owalny kształt. Przykryj je kawałkiem papieru do pieczenia. Po kilku minutach obróć i zdejmij z gazu, kiedy parmezan będzie zarumieniony. Dodaj chipsy do zupy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE