Risotto z rukwią wodną

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Risotto
Składniki:
- 3 cebule szalotki
- 5 ząbków czosnku
- łyżka masła
- 50 ml oliwy
- 1,5 szkl. ryżu do risotto
- 0,5 szkl. białego, wytrawnego wina.
- 1 l bulionu drobiowego
- łyżeczka soli
- garść mrożonego groszku
- pomidor
- 2 łyżki mascarpone
- łyżka masła
- garść startego sera owczego
- garść rukwi wodnej
Przygotowanie:
Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, oraz obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj ryż i upraż.
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze