Grasica z jarmużem i salsefią

Grasica z jarmużem i salsefią zobacz Grasica z jarmużem i salsefią 2018-06-19 12:28:22
Grasica z jarmużem i salsefią
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Namoczoną w bardzo zimnej wodzie grasicę sparzamy wrzątkiem, obieramy z błonek.
Obtaczamy w jajku, mące i panko i smażymy na głębokim tłuszczu na chrupko.
Salsefie szorujemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i połowę miksujemy ze śmietanką. Drugą połowę smażymy na maśle razem z małą marchewką i jarmużem.
Wykładamy na talerz i dekorujemy natką z marchewki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE