Duszona jagnięcina z groszkiem

Duszona jagnięcina z groszkiem
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przygotowanie:



Składniki
1 łyżka masła
500 g jagnięciny, pokrojonej w kostkę
1½ szklanki mrożonego zielonego groszku
½ szklanki śmietany

Przygotowanie
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, roztop masło i szybko obsmaż mięso na brązowo. Dodaj groszek, śmietanę i dopraw do smaku. Zmniejsz ogień, przykryj i duś ok. 10 min, aż groszek będzie miękki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE