Jagnięcina duszona z jesiennymi warzywami pod ciastem francuskim

Jagnięcina duszona z jesiennymi warzywami
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso pokrój w grubą kostkę i marynuj w jogurcie co najmniej 5h. Po upływie czasu wyjmij mięso i odciśnij z jogurtu (jogurt zostaw). W rondlu na rozgrzanym oleju przesmaż mięso, a pod koniec smażenia dodaj mąkę, chwilę mieszaj i przełóż do miski. W tym samym rondlu przesmaż warzywa i duś około 10 minut. Do warzyw dorzuć mięso, jogurt, pomidory i kolendrę. Kiedy składniki są dokładnie połączone przełóż do brytfanki lub innego żaroodpornego naczynia. Brytfankę przykryj ciastem francuskim i posmaruj żółtkiem. Piecz około 1h w temperaturze 170 stopni C. Przed podaniem posyp gotowy gulasz kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA