Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków

Oceń przepis:
Przygotował:
Adriana Marczewska
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 400-500 g rostbefu
- oliwa z oliwek
- chilli
- ocet ryżowy
- cukier puder
- 3 buraki
- ocet winny lub jabłkowy
- pieprz czerwony
- kolendra
- chilli
- miód
- limonka
- sos sojowy
- pomarańcza
- czosnek
- pieprz kolorowy ziarnisty
- roszponka
Przygotowanie:
Rostbef nacieramy młotkowanym kolorowym pieprzem, solą, czosnkiem i smażymy na mocnym ogniu kilka minut z każdej strony do momentu karmelizacji z wierzchu, ale zachowania surowego środka.Odstawiamy i dajemy odpocząć.
W małym garnuszku mieszamy ocet ryżowy z octem winnym i cukrem pudrem, zagotowujemy i dodajemy poszatkowane szalotki. Zestawiamy z ognia. Kiedy ostygną, dodamy do nich sok z tartych buraków.
Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, sokiem z pomarańczy, miodem i chilli.
Kolendrę miksujemy z oliwą - robimy oliwę kolendrową.
Pokrojony cieniutko rostbef podajemy z szalotkami, roszponką, sosem, oliwą kolendrową i
czerwonym pieprzem.
W małym garnuszku mieszamy ocet ryżowy z octem winnym i cukrem pudrem, zagotowujemy i dodajemy poszatkowane szalotki. Zestawiamy z ognia. Kiedy ostygną, dodamy do nich sok z tartych buraków.
Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, sokiem z pomarańczy, miodem i chilli.
Kolendrę miksujemy z oliwą - robimy oliwę kolendrową.
Pokrojony cieniutko rostbef podajemy z szalotkami, roszponką, sosem, oliwą kolendrową i
czerwonym pieprzem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE
Komentarze