Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango

Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango zobacz Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango 2018-06-19 12:28:48
Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Surówka z czerwonej cebuli z mango:
Sos:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 ząbek czosnku, zgnieciony przez praskę
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 4 łyżki wrzątku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przygotuj kotlety. Rybę, boczek i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę.
Do masy dodaj jajka, sól, pieprz i dokładnie wszystkie składniki wymieszaj.
Z masy uformuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym smalcu.
Przygotuj surówkę.
Cebulę pokrój w krążki, posyp lekko solą i delikatnie zgnieć dłońmi, aż zmięknie. Następnie wymieszaj ją z musztardowcem, porwanymi ziołami i chilli.
Mango potnij na zapałki i dodaj do sałatki.
Składniki sosu umieść w miseczce i wymieszaj, aż się połączą. Odstaw na 20 minut, żeby się przegryzły. Gotowym sosem zalej surówkę w misce i wszystko posyp sumakiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE