Mule

Mule zobacz Mule 2018-06-19 13:00:49
Mule
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki

Składniki:

  • 1,5 kg muli
  • cebula
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • butelka wytrawnego włoskiego wina
  • papryczka peperonczino
  • masło

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę .
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE