Mule

Mule
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki

Składniki:

  • 1,5 kg muli
  • cebula
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • butelka wytrawnego włoskiego wina
  • papryczka peperonczino
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę .
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA