Kompot z suszu

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wigilijne (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- suszone śliwki
- suszone morele
- kawałek cynamonu
- cytryna
- kilka goździków
- 3 łyżki miodu
- cukier wg potrzeby
Przygotowanie:
W letniej wodzie umyć szybko i namoczyć owoce. Do garnka wrzucić owoce, cukier, kawałek laski cynamonu i zagotować tylko raz, dodać parę goździków i chwilę pogotować. Do fig dodać cukru, wcisnąć sok z wyszorowanej cytryny i wrzucić ją do środka. Chwilę (5 minut) pogotować. Do gruszek dodać również parę goździków. Pogotować do miękkości. Pozostałe owoce również gotować w wodzie, w której się moczyły.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia polska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE
Komentarze