Zupa rybna z owocami morza

Zupa rybna z owocami morza zobacz Zupa rybna z owocami morza 2018-06-19 12:26:27
Zupa rybna z owocami morza
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rybę oczyść ze skóry i wyfiletuj. Do bulionu wrzuć głowę, kręgosłup i resztki z ryby.
Kurki, seler naciowy, koper włoski, cebulę, czosnek i chilli pokrój i przesmaż na oliwie.
Dodaj zmiażdżoną trawę cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory oraz szczyptę szafranu.
Warzywa zalej bulionem. Dodaj sos rybny.
Krewetki małże i kawałki ryb gotuj w sitku na bulionie. Następnie wyłóż na talerz. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE