Zupa marchwiowo-kokosowa

Zupa marchwiowo-kokosowa zobacz Zupa marchwiowo-kokosowa 2018-06-19 12:18:48
Zupa marchwiowo-kokosowa
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 4 marchewki
  • kilka łyżek wiórków kokosowych
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • Domowe curry:

  • 1 cebula
  • 3 plasterki świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej i szczypta ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka passaty pomidorowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • dowolny syrop
  • sól (do smaku)
  • woda
  • natka zielonej pietruszki lub kolendry do posypania

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Podsmaż drobno posiekany czosnek, cebulę, imbir, kurkumę i paprykę na oleju kokosowym.
Dodaj wiórki kokosowe, przepłukaną kaszę jaglaną, a następnie niewielką ilość wody.
Dołóż obraną i pokrojoną w kawałki marchew i gotuj około pół godziny. Na koniec dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i słodkim syropem do smaku i zmiksuj na krem.
Posyp zieleniną i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE