Zupa migdałowa

Zupa migdałowa
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka mielonych migdałów
  • 4 filiżanki mleka migdałowego (mogą być pół na pół z wodą)
  • 1 pokrojony por
  • 1 pokrojony seler korzeniowy
  • pieprz kajeński do smaku
  • płatki migdałowe i gałka muszkatołowa do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mleko przelać do garnka, dodać mielone migdały, por i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Zmiksować. Posypać pieprzem kajeńskim i gałką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE