Zupa minestrone z makaronem

Zupa minestrone z makaronem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umyj wszystkie warzywa. Pomidory pokrój w ćwiartki, oddzielając szypułki. Wrzuć je do garnka, włącz gaz ustawiając mały ogień i dodaj oliwę z oliwek. Cebulę obierz i pokrój w talarki a następnie dodaj do pomidorów. To samo zrób ze świeżą bazylią i suszonym tymiankiem. Do garnka z warzywami dodaj szczyptę cukru. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do gotujących się warzyw. Ugotuj makaron. Bakłażana pokrój w kostkę, a paprykę w paski i dodaj do garnka. Warzywa zalej bulionem warzywnym. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotowany makaron dodaj do zupy. Na sam koniec zupę dopraw solą i pieprzem oraz posyp obficie zieloną pietruszką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE