Zupa z wołowiną i warzywami

Zupa z wołowiną i warzywami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj łyżkę zielonej pasty curry z olejem. Posmaruj nią wołowinę i zostaw na 20 min. Obierz i drobno pokrój czosnek, szalotkę, chili i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z obranym i startym imbirem. Obierz i pokrój w marchewkę w słupki, a rzepę w talarki i dodaj do garnka z łyżką pasty curry. Całość wymieszaj i zalej wodą. Przypraw kostką rosołową wołową i przyprawą azjatycką. Mięso grilluj na patelni przez 1 min. z każdej strony. Zupę podawaj z pokrojoną w cienkie paski wołowiną, kiełkami, świeżą dymką i sokiem z limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE