Zupa tortillowa

Zupa tortillowa
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gotujący się w garnku tradycyjny rosół doprawić na ostro papryczką jalapeno. Ostrożnie, bo zupa z czasem nabiera mocy. Podawać gorący, ostry rosół z kukurydzianymi nachos i świeżą kolendrą. Obok podać obrane ze skóry plasterki awokado i kwaśną śmietanę, które łagodzą smak. Każdy nakłada sobie tyle awokado i śmietany, ile potrzebuje, by zupę złagodzić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE