Kaczka z sosem z owoców leśnych

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z kaczki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 pierś z kaczki
- sól
- pieprz
- cukier
- maliny
- jagody
- czerwone wino wytrawne
- szalotki
- pietruszka
- ocet balsamiczny
- ziemniaki
- śmietanka
- mleko
- masło
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Usmażyć pierś kaczki na patelni z obu stron, zawinąć w folię aluminiową, na tłuszczu z kaczki podsmażyć posiekane szalotki, wlać wino, ocet, dodać sól, pieprz, cukier, maliny i jagody. Gotować aż zrobi się gęsty. Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree z dodatkiem gałki muszkatołowej, mleka, śmietany i masła. Pierś z kaczki pokroić, podawać z puree i sosem. Ozdobić jagodami, malinami i pietruszką.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze