Kaczka z sosem z owoców leśnych

Kaczka z sosem z owoców leśnych
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kaczki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Przygotowanie:

Usmażyć pierś kaczki na patelni z obu stron, zawinąć w folię aluminiową, na tłuszczu z kaczki podsmażyć posiekane szalotki, wlać wino, ocet, dodać sól, pieprz, cukier, maliny i jagody. Gotować aż zrobi się gęsty. Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree z dodatkiem gałki muszkatołowej, mleka, śmietany i masła. Pierś z kaczki pokroić, podawać z puree i sosem. Ozdobić jagodami, malinami i pietruszką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE