Knedelki ze szczupaka i borowików na potrawce z pora

Knedelki ze szczupaka zobacz Knedelki ze szczupaka 2018-06-19 12:28:50
Knedelki ze szczupaka
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 600 g fileta ze szczupaka
  • 150 g borowików
  • 2 jaja
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 4 łyżki siekanego koperku
  • ½ cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 400 g pora tylko białe części
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Borowika pokrój w drobną kostkę i obsmaż na 1 łyżce masła z czosnkiem. Mięso szczupaka zmiel w maszynce do mięsa 2 razy. Przełóż do melaksera i zmiksuj dodając stopniowo jajka i śmietanę. Na koniec przypraw. Wymieszaj ręcznie masę z borowikami i koperkiem. Dwiema łyżkami formuj knedelki i gotuj w osolonej lekko gotującej się wodzie. W tym czasie pokrój pora w drobne paseczki i uduś go na maśle podlewając wodą spod gotujących się knedelków. Przypraw i podawaj knedelki na potrawce z pora.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE