Dorsz - danie w 15 minut

Dorsz - danie w 15 minut
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Natrzeć filet z dorsza solą, pieprzem i skórką z limonki. Podsmażyć na oliwie dodając dwa plasterki czosnku i odrobinę cynamonu. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną szalotkę, chwilę poddusić. Dodać sok z pomarańczy, białe wino oraz miód. Do gotowego sosu włożyć rybę, chwilę potrzymać na ogniu. Wyłożyć na talerz, polać sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE