Grzyby leśne pieczone

Grzyby leśne pieczone
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 2 garście drobnych prawdziwków
  • podgrzybków
  • rydzów
  • kurek

Posypka

  • 2-3 łyżki tartego parmezanu
  • 1,5 łyżki tartej bułki
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • 1 łyżka liści rozmarynu
  • 1 posiekana łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa extra vergine

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i bardzo szybko opłukać. Wymieszać składniki posypki. Grzyby ułożyć jedną warstwą w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Większe sztuki przekroić. Całość posypać parmezanową posypką i polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE