Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu

Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu zobacz Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu 2018-06-19 13:01:08
Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na lekko posmarowanej olejem patelni smaż nieposolone steki na niezbyt ostrym ogniu. Gdy osiągną odpowiednie wysmażenie, przełóż nie nakłuwając na deskę by odpoczęły. Na tej samej patelni zeszklij na łyżce masła posiekaną szalotkę i dodaj rozgniecione ziarna zielonego pieprzu. Dodaj wino i odparuj 80 % płynu. Masło pokrój w kostkę i obtocz w mące. Dodaj mieszając stopniowo po kawałku masła do sosu tak, by powstała emulsja. Podaj sos ze stekami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE