Kanapka z grilowanym udkiem z kurczaka, warzywami i pastą z rukoli

Kanapka z grillowanym kurczakiem
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do torebki włóż kurczaka. Dodaj sól, pieprz, paprykę suszoną, pikantne papryczki, musztardę, sok z połówki cytryny i tymianek. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, aby kurczak był jeszcze bardziej aromatyczny.
Następnie piecz kurczaka w 180 stopniach ok. 20 minut.
Po upieczeniu posiekaj mięso.
W tym czasie przygotuj pastę z rukoli. Do pojemnika wrzuć fetę, rukolę i orzechy. Dolej sok z połówki cytryny, oliwę i dopraw pieprzem. Wszystkie składniki zblęduj na jednolitą masę.
Chleb pokrój w grube kromki, posmaruj masłem i zgrilluj na patelni.
Ogórka pokrój w plastry i przygotuj kilka liści sałaty.
Kromki posmaruj pastą z rukoli, następnie połóż liście sałaty, plastry ogórka i oczywiście aromatycznego kurczaka. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA