Nerkowce z chili

Nerkowce z chili
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
500 g nerkowców
4 białka
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
2 łyżeczki soli w płatkach
2 łyżki wędzonej papryki

Przygotowanie:
Nerkowce obtoczyć w papryce, pieprzu kajeńskim i soli. Białka ubić na sztywną pianę. Orzechy zanurzyć w pianie, a następnie rozłożyć na blasze. Piec 16 minut w temperaturze 160°C.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE