Czosnkowo-serowe poduszki z pstrągowym mazidłem

Czosnkowo-serowe poduszki z pstrągowym mazidłem zobacz Czosnkowo-serowe poduszki z pstrągowym mazidłem 2018-06-19 12:19:34
Czosnkowo-serowe poduszki z pstrągowym mazidłem

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W rondlu rozpuść masło i dodaj pokrojony czosnek, dosyp słodkiej papryki, szałwii, tymianku i natki pietruszki. Całość zagotuj na małym ogniu. Przecedź masło przez sitko i odstaw do miseczki.

W następnej kolejności rozwałkuj ciasto francuskie. Posmaruj je przygotowanym wcześniej masłem. Posyp serem pecorino. Wykrój kwadraty z ciasta. Na blaszce ułóż po 3-4 kwadraciki na sobie. Wierzch posyp serem i solą. Powstałe poduszeczki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmij, gdy się przyrumienią.

Doskonałym dodatkiem będzie mazidło z pstrąga. Surowego, pokrojonego pstrąga wrzuć do miksera. Dorzuć marynowany czosnek, odrobinę żółtej papryki, cebulę szalotkę. Polej sokiem z cytryny. Dodaj kremowy, biały serek. Wszystko zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dorzuć pokrojone zielone jabłko i odrobinę posiekanej natki pietruszki.
Poduszka z francuskiego ciasta posmarowana mazidłem smakuje wyśmienicie!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE