Wegańskie ciasto z owocami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie
Składniki:
- 240 g tahini
- 250 g syropu klonowego
- szklanka soku gruszkowego lub jabłkowego
- 220 g mąki pszennej
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 płaskie łyżeczki cynamonu
- 2 średnie gruszki, pokrojone w 2 cm kostkę
- jabłko pokrojone w kostkę 2 cm
- 80 g płatków migdałowych
Przygotowanie:
W misce wymieszaj dokładnie syrop klonowy z tahini i sokiem jabłkowym.
W drugiej misce połącz wszystkie sypkie składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon. Przesiej je przez sito i wsyp do wymieszanej masy z tahini, soku i syropu klonowego.
Ciasto bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp pokrojone w kostkę owoce i płatki migdałowe.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz je w 160º C przez około godzinę.
W drugiej misce połącz wszystkie sypkie składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon. Przesiej je przez sito i wsyp do wymieszanej masy z tahini, soku i syropu klonowego.
Ciasto bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp pokrojone w kostkę owoce i płatki migdałowe.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz je w 160º C przez około godzinę.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze