Tort wiśniowy

Tort wiśniowy
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 3 czekoladowe blaty biszkoptowe
  • ½ litra śmietanki 36%
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki wiśni z wiśniówki
  • 2 kieliszki wiśniówki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Nasączyć biszkopt wiśniówką. W garnku podgrzać pół litra śmietanki tortowej o zawartości 36% tłuszczu. W cieplej śmietance, rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masę ostudzić i chłodną włożyć na 10 minut do zamrażalnika, żeby odrobinę zesztywniała. Na nasączonych blatach kolejno układać masę i wiśnie. Całość pokryć czekoladą i udekorować pozostałymi wiśniami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE