Lilijki miodowe

Lilijki miodowe
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 200 g masła
  • 185 g cukru
  • 3 łyżki niepasteryzowanego miodu
  • łyżeczka cynamonu
  • 1,25 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 miarki mąki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać miód. Przesiać suche składniki i wymieszać z masłem na gładkie ciasto. Rozgrzać piekarnik do 180?C.
Rozwałkować ciasto na pół cm grubości i powykrawać ciasteczka foremkami. Ułożyć na blasze i piec, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości, ok. 12 minut. Wystudzić, przechowywać w hermetycznym pojemniku.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE