Kruche ciasteczka miętowo – wiśniowe z limonkową bitą śmietaną

Kruche ciasteczka miętowo-wiśniowe zobacz Kruche ciasteczka miętowo-wiśniowe 2018-06-19 13:01:34
Kruche ciasteczka miętowo-wiśniowe
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki ciasta połącz w mikserze. Ciasto zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na 1 cm. grubości. Za pomocą kieliszka lub foremki wytnij ciasteczka. Blachę oprósz mąką i ułóż na niej ciasteczka. Piecz je w 220 stopniach przez 10 minut. W misce ubij śmietanę z cukrem pudrem i sokiem z limonki. Na koniec dodaj skórkę z limonki. Upieczone i wystudzone ciasteczka udekoruj bitą śmietaną i listkami świeżej mięty. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE