Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką

Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pory pokroić w cienkie paseczki, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W sporym garnku rozpuścić masło, ciasno ułożyć na dnie pokrojone na porcje filety rybne. Posypać solą i pieprzem. Przysypać je warstwą porów, posypać solą i pieprzem. Pory przykryć warstwą marchwi, posypać solą i pieprzem. Warstwy warzyw powinny być tej samej grubości. Na wierzchu rozsmarować śmietanę i przykryć garnek przykrywką. Gotować na małym ogniu. Śmietana spłynie na spód, łącząc się z warzywami i tworząc sos. Kiedy marchew jest miękka, danie jest gotowe. Podawać z ziemniakami z wody.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Andreaski 4 lata temu

Robilem ogladajac program i wyszlo PYSZNE !!!
teraz znow to robie aby zadziwic gosci bo jest inne
i ciekawe i fajne i lekkie.

Athenka 6 lat temu

robiłam jak w przepisie i ryba sie rozgotowała a por był twardy, połączenie smaczne więc powtarzam przepis ale każde ze składników duszę oddzielnie i potem łączę, pycha

inna 8 lat temu

ja tez podobnie robie tylko ze w piekarniku.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE