Lodowy tort z owocami lasu

Tort lodowy z owocami leśnymi
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owoce leśne zasypujemy cukrem i delikatnie zagotowujemy, rozgniatamy zostawiając w miarę duże cząstki owoców. Studzimy, a następnie schładzamy je w lodówce do temp. około 4 stopni C.
W mikserze ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy schłodzone skondensowane mleko. Ubijamy przez chwilę do uzyskania gęstego kremu.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy schłodzony mix owoców. Dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem.
Wyrównujemy, a następnie na wierzch nakładamy pozostałą cześć kremu.
Tort przekładamy do zamrażalnika na 6-8 godzin. Po wyjęciu dekorujemy świeżymi owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA