Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone w liściach winogron

Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone zobacz Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone 2018-08-13 12:58:26
Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piersi gęsi oczyść, opłucz i wysusz. Przełóż do naczynia.
Natrzyj posiekanymi świeżymi ziołami. Dopraw solą, pieprzem i zalać winem. Mięso odstaw na noc do lodówki.
Zamarynowane gęsie piersi obsmaż na mocno rozgrzanej patelni i pozawijaj je w kilka kiszonych liści winogron.
Mięso przełóż do brytfanki wyłożonej liśćmi winogron i piecz, aż mięso będzie miękkie. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE