Brzoskwinie, gruszka i ananas z rusztu na sosie ze świeżych malin z lodami waniliowymi

Brzoskwinie, gruszka i ananas zobacz Brzoskwinie, gruszka i ananas 2018-06-19 12:16:50
Brzoskwinie, gruszka i ananas
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Brzoskwinie przepoławiam i wyjmuję pestkę. Gruszki kroję na cząstki i wycinam gniazdo nasienne. Ananasa obieram i kroję w plastry. Imbir obieram, drobno siekam i mieszam z cukrem brązowym i waniliowym. Owoce obsypuję cukrem z imbirem i układam na dobrze rozgrzanym ruszcie. Maliny miażdżę i przecieram przez gęste sito. Powstałym sosem smaruję dno półmiska. Na tym układam zrumienione owoce, a na wierzch wykładam lody waniliowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE