Bûche według przepisu Laurence

Przygotował:
Julie Andrieu
- Seria kulinarna:
- Francuskie wędrówki Julie (odc. 68)
- Trudność:
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
1. Zmiksować jajka z cukrem, potem dodać przesianą mąkę.
2. Rozłożyć masę na blasze na papierze do pieczenia posmarowanym masłem. Następnie włożyć do piekarnika na 20 minut na 160°C. Wyjąć na wilgotną szmatkę, potem zawinąć. Odstawić.
Krem na maśle:
1. Przygotować syrop z 80 gr wody i 200 gr cukru. Ubić 2 białka. Zmiksować 4 żółtka z 100 gr cukru.
2. Dodać cukier do obu mas mieszając cały czas.
3. Rozpuścić 100 gr gorzkiej czekolady, następnie dodać ją do żółtek.
4. Zmiksować 200 gr masła, potem dodać do niego masę żółtą, na końcu masę białą.
5. Ostudzić w lodówce, po czym rozsmarować na roladzie.
6. Udekorować i podawać.
Desery
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze