Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym i cynamonem

Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym zobacz Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym 2018-06-19 12:18:51
Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci

Składniki:

Mus:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Najlepiej zacznij od przygotowania musu.
Jabłka obierz ze skórki i pokrój na kawałki pozbywając się gniazd nasiennych. Skrop cytryną, by nie ściemniały. Włóż do garnka i zalej odrobiną wody (woda nie powinna przykrywać jabłek). Duś pod przykryciem aż do momentu, gdy jabłka się rozpadną. Wówczas dodaj miód oraz cynamon i zmiksuj na gładką masę.
Teraz można już wziąć się za omlet.
Rozdziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
Dodaj mąkę, żółtka i dokładnie wymieszaj łyżką. Rozgrzej olej na patelni i smaż omlet z obu stron na złoty kolor. Podawaj z musem jabłkowym domowej roboty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE