Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków zobacz Carpaccio z buraków 2018-06-19 12:16:45
Carpaccio z buraków
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 2.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 200 g liści ostrych sałat (mizuny, rukoli, rukwi wodnej)
  • 200 g liści słodkich sałat (burak naciowy, sałata rzymska)
  • 2 upieczone i ostudzone buraki
  • 100 g sera koziego twarogowego
  • 3 łyżki oliwy cytrynowej
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • gruba sól
  • kolorowy pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Sałaty umyj, osusz, porwij i pokrój. Buraki obierz i poszatkuj na cieniutkie plasterki. Na półmisku rozłóż sałaty. Na kołderce z sałat ułóż plasterki buraków. Oprósz solą i pieprzem. Skrop oliwą i octem. Przed podaniem obsyp sałatkę pokruszonym serem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

samoistotny 7 lat temu

A te kwiatki są jadalne?

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE