Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Ziemniaczane baloniki

Ziemniaczane baloniki zobacz Ziemniaczane baloniki 2018-06-19 12:19:44
Ziemniaczane baloniki
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 2.00

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinach umyj dokładnie, przekrój wzdłuż na połówki, posól równomiernie i ułóż na papierze do pieczenia.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE