Ziemniaczane baloniki

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Przygotowanie:
Ziemniaki w łupinach umyj dokładnie, przekrój wzdłuż na połówki, posól równomiernie i ułóż na papierze do pieczenia.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dobre dla dzieci
Dania wegańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze