Gulasz węgierski

Gulasz węgierski
Oceń przepis:
143 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

do podania: kasza gryczana, pietruszka, kiszony ogórek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dnie garnka rozgrzać olej. Cebulę pokroić w pióra i dodać na gorący olej, smażyć przez 1 minutę, w międzyczasie pokroić w paski paprykę i dołożyć do cebuli, po czym smażyć razem przez 3 - 5 minut, czyli do czasu, aż papryka będzie miękka, a cebulka złota.
Kiedy cebula i papryka się smażą obrać pozostałe warzywa i pokroić w równą, drobną kostkę. Dodać je do garnka, zamieszać i wsypać wszystkie przyprawy. Podsmażać przez 1 - 2 minuty.
Kiedy warzywa zaczną intensywnie pachnieć wlać pomidory, bulion oraz sporą szczyptę soli. Porządnie zamieszać, przykryć i gotować do czasu, aż warzywa zmiękną, czyli przez około 20 minut. Podawać z kaszą lub ryżem i pietruszką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA