Twarożek z rzodkiewkami

Twarożek z rzodkiewek zobacz Twarożek z rzodkiewek 2018-06-04 15:27:08
Twarożek z rzodkiewek
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • (na jedną miseczkę)
  • 1 szklanka orzechów nerkowca, namoczonych przez noc w wodzie
  • ¼ szklanki płatków drożdżowych
  • ¼ ⅓ szklanki wody z ogórków kiszonych
  • ¼ ⅓ szklanki mleka roślinnego niesłodzonego
  • 1 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki pasty miso
  • ½ ząbka czosnku
  • sól i czarny pieprz
5 rzodkiewek

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odcedzić namoczone orzechy. Przełożyć do kubeczka blendera, dodać wszystkie składniki mlekiem, rzodkiewką i ziołami, a następnie rozpocząć blendowanie. Co jakiś czas skrobać ze ścianek i stopniowo dolewać mleko.
Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE