Krem z kaszy jaglanej z owocami

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 garści namoczonych nerkowców lub migdałów
- 2 garści namoczonych daktyli suszonych
- 1 szklankę przegotowanej wody
- karob i kakao w dowolnych proporcjach, w sumie 5 łyżek
Przygotowanie:
Kaszę, daktyle, migdały lub nerkowce zmiksuj na krem dodając stopniowo wodę.
Dołóż karob, kakao i wymieszaj. Podawaj w pucharkach jako samodzielne danie lub na deser.
Zamiast kakao i karobu możesz dodać do masy wanilię lub dowolne owoce, świeże lub w postaci przetworu.
Dołóż karob, kakao i wymieszaj. Podawaj w pucharkach jako samodzielne danie lub na deser.
Zamiast kakao i karobu możesz dodać do masy wanilię lub dowolne owoce, świeże lub w postaci przetworu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania dietetyczne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze