Łosoś marynowany w balsamico

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 600g mięsa świeżego łososia oczyszczonego z ości, pokrojonego w plasterki
Marynata:
- 3/4 szklanki octu balsamico
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- pieprz, sól
- 1 marchew pokrojona w plasterki
- 1 czerwona cebula pokrojona w wiórki
- 1 łodyga selera naciowego obrana i pokrojona w plasterki
- 1/2 bulwy kopru włoskiego pokrojona w plasterki
Przygotowanie:
Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać pokrojone warzywa i rybę. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podawać odsączone z marynaty, z warzywami i z białym pieczywem. Jakość dania zależy od jakości octu balsamico. Jeżeli ocet jest bardzo kwaśny można poprawić jego smak odparowując go na małym ogniu i dosładzając.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze