Domowy kisiel jabłkowy

Domowy kisiel
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotowujemy sok, dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnego soku.
Gotujemy kilka minut, mieszając.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka wrzucamy do kisielu, mieszamy i przekładamy do pucharków.
Smakuje na ciepło i na zimno!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA