Hamburger z wołowiny

Hamburger z wołowiny
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej chudej wołowiny
  • ½ cebuli drobno posiekanej
  • 2 łyżki siekanej świeżej kolendry
  • 4 szczypty mielonej ostrej papryki
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko rozmącone
  • ¼ szklanki bulionu wołowego
  • 4 bułki ciabatty
  • 1 duży pomidor bawole serce bez skórki
  • 1 cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • sałata rzymska (kilka liści)
  • serek naturalny kremowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso, siekaną cebulę, kolendrę i przyprawy wymieszaj w misce. Dodaj tartą bułkę, jajko i bulion. Wyrób zagniatając ok. 1 minuty, uformuj 4 hamburgery i odstaw na ok. 30 minut, aby się dobrze schłodziły. Hamburgery obsmaż na patelni bez tłuszczu lub grillu i wstaw do piekarnika, aby się dopiekły do ulubionego wysmażenia. Pod grillem piekarnika zrumień przekrojone bułki i posmaruj je serkiem. Na dolną połówkę nałóż sałatę, plastry pomidora, krążki cebuli i plastry ogórka. Na tym ułóż hamburgery, przykryj i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA