Fajitas
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 1.00

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Marynata
  • 3 łyżki oleju (1/4 szklanki)
Przyprawy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pociętą w drobne paski wołowinę marynować w oleju z przyprawami: czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię pocięte na duże kawałki cebulę i paprykę. Następnie wrzucić marynowaną wołowinę. Smażyć aż mięso będzie gotowe. Podawać z podgrzanymi tortillami pszennymi, salsą, guacamole i śmietaną. Zawinąć składniki w tortillę i ze smakiem chrupać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE