Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

Marynata

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wyparzyć przez około 5 minut owoce morza: krewetki, kalmary, ośmiornice, krewetki koktajlowe. Przygotować marynatę: połączyć oliwę, odrobina octu winnego i sok z cytryny. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, 2 ząbki czosnku, drobno posiekaną czerwoną paprykę. Pieprz, sól i czuszka (można ją zastąpić drobno posiekanym świeżym chilli). Marynować owoce morza w zalewie kilka godzin.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE