Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Marynata

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wyparzyć przez około 5 minut owoce morza: krewetki, kalmary, ośmiornice, krewetki koktajlowe. Przygotować marynatę: połączyć oliwę, odrobina octu winnego i sok z cytryny. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, 2 ząbki czosnku, drobno posiekaną czerwoną paprykę. Pieprz, sól i czuszka (można ją zastąpić drobno posiekanym świeżym chilli). Marynować owoce morza w zalewie kilka godzin.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE