Żeberka po kowbojsku

Żeberka po kowbojsku
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Żeberka
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 675 g żeberek wieprzowych w jednym kawałku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać składniki marynaty w płaskim, szerokim naczyniu (np. w brytfance). Włożyć żeberka, poprzyciskać, żeby spiły jak najwięcej marynaty. Przykryć folią plastikową i wstawić do lodówki na 8 do 24 godzin. Od czasu do czasu żeberka obrócić. Zamarynowane żeberka piec w całości na rozgrzanym grillu 25 do 40 minut. Po upieczeniu pokroić tak, by każdy kawałek miał kostkę pośrodku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE