Sałatka z fasolki szparagowej z grejpfrutowym winegretem i ziołami

Sałatka z fasolki szparagowej zobacz Sałatka z fasolki szparagowej 2018-06-19 13:01:05
Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
  • 2 grejpfruty
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwy
  • 2 szalotki posiekane
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka siekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie. Z 1 grejpfruta wytnij fileciki. Z drugiego wyciśnij sok i zredukuj go w rondlu o 70%. Do gorącej redukcji soku dodaj szalotkę, sól i pieprz, wymieszaj i wkręć w to oliwę. Sos wymieszaj z fasolką, ziołami i filecikami z grejpfruta.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE