Zielona sałatka z panierowanym serem litewskim i dressingiem miodowo-malinowym

Zielona sałatka z panierowanym serem litewskim i dressingiem miodowo-malinowym
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, łyżką miodu i 50 g malin. Odstaw.
Przygotuj panierowany ser: na głęboką patelnię wlej dużą warstwę oleju. Rozgrzej do temperatury 175 stopni.
Obtocz kawałki sera w jajku i mannie. Smaż do złocistego koloru. Wyciągnij i odsącz w ręczniki papierowe.
Na talerz przełóż sałatkę, dodaj panierowany ser i polej wszystko dressingiem. Podawaj z chlebem litewskim.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE