Sałatka z mleczem i boczkiem na ciepło

Sałatka z mleczem i boczkiem na ciepło
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 250 g pokrojonej cykorii lub młodych mleczy
  • 4 plastry boczku w kawałkach (razem 110 g)
  • 3 łyżki czerwonego wina lub octu balsamicznego
  • 1 – 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj zieleninę i odłóż – niech obeschnie. Podsmaż boczek w rondlu, aż będzie chrupiący, czyli około 5 min. Zdeglasuj patelnię octem i zagotuj go, żeby odparował. Dodaj oliwę. Wrzuć na chwilę zieleninę i wymieszaj ją z dressingiem. Nie pozwól, żeby zwiędła. Rozłóż sałatkę na 4 talerze i dopraw ją solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA