Składniki:

  • 200 g sera bursztyn
  • 100 g sera typu camembert (np. Słupski Chłopczyk)
  • 100 g sera pleśniowego lazur
  • 200 ml śmietanki 30%
  • lampka dobrego białego wina
  • siekany szczypior

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zaczynamy od przygotowania dodatków czyli pokrojenia pieczywa i zaaranżowania stołu. Następnie w garnku zagotowujemy wino, by lekko odparowało. Dodajemy do niego czosnek. Sery trzemy. Do wina dodajemy śmietankę, mieszamy i powoli dorzucamy sery cały czas mieszając. Kiedy sery się rozpuszczą i fondue uzyska gładką konsystencję jest gotowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE